T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GÜMÜŞHANE / KÜRTÜN - Kürtün Borsa İstanbul Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR

KUTADGU BİLİG Özellikleri bakımından Edebiyatımızın en önemli eserlerinden biridir.  Bu eser mesnevi olması didaktik bir eser olması açısından önemli bir eserdir.

 

2023-2024 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI

 

KUTADGU BİLİG OKUMALARI

 

 

 

 

KUTADGU BİLİG Özellikleri bakımından Edebiyatımızın en önemli eserlerinden biridir.  Bu eser mesnevi olması didaktik bir eser olması açısından önemli bir eserdir. Öğrencilerimize KUTADGU BİLİG’İ tanıtmak amacıyla MART ayında aşağıda yazılı olan faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

1. Anlamını Bul Etkinliği:

Etkinlik Özeti:

 

Bu etkinlikte öğrenciler KUTADGU BİLİG'DE  belirlenen kelimeleri, yasaklı kelimeleri kullanmadan takım arkadaşlarına anlatmaya çalıştılar. Belirlenen süre içinde en fazla kelime anlatan takım oyunun kazananı oldu. Bu etkinlik ile öğrenciler KUTADGU BİLİG'DEKİ  kelimeleri öğrenmiş oldular.

 

2.Kare Bulmaca Etkinliği:

 

Etkinlik Özeti:

 

KUTADGU BİLİG'DEN  seçmiş olduğumuz  kelimeleri  kullanarak öğrencilerden gruplar oluşturarak kare bulmaca yapmaları istendi.

3.Kelime Türetme Etkinliği:

 

KUTADGU BİLİG'DE  geçen kelimelerden seçip o kelimelerden yeni ve anlamlı kelimeler türetmeye çalışılır.  Kelime Türetme Etkinliği bütün  sınıflarda uygulandı. Öğrencilerin bu etkinlikle kelime dağarcıklarını geliştirmeleri hedeflendi.

 

4 .KUTADGU BİLİGD'EN hareket ile Nesne Tasarımı  Yarışması

Etkinlik Özeti:

 

Öğrencilere KUTADGU BİLİG'i tanıtmak ve Türk kültürünün zenginliklerini vurgulamak için KUTADGU BİLİG'DEN beyitler  okutulmuş ve bu eserin temel özelliklerinden hareketle Nesne Tasarımı  oluşturmaları  istenmiştir.

 

 

 

 

15-04-202415-04-2024

15-04-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 14:17 - Görüntülenme: 10
  Beğen | 0  kişi beğendi